Blogg för Elsas arvingar i släktarbete

Så det kan vara. Vad skulle Elsa tycka om allt det här. Skulle hon har trott på sagorna att man kunde se på små människor och allt möjligt i en platt fyrkant. Bilder från hela världen och bilder som rör sig. Men det mest imponerande skulle vara att all kunskap skulle komma upp inne i fyrkanten. Nästan vad som helst kan hända.
Det jordnära vardagliga arbetet, kunskapen om att överleva, glädjen för det lilla i tillvaron har dragits bort i vår värld. Dessa två förhållningsätt till livet är skillnaden mellan nu och då.

Till Elsa
Hur gick det till. Blev Elsa verkligen kär i den 20 år äldre smeden Anders Petersson. Eller var det ett uppgjort förhållande. Var det Elsas moder som låg bakom och förhandlade fram Elsas framtid. Styvpappan hade nog ett finger med i detta också. Drängar fanns det också på gården så nittonåriga Elsa fick det gott som husfru. Nu avled ju Anders efter tio år så Elsa blev änka. Änkor på denna tid var de som hade störst frihet att göra något av sitt liv. Anders ersattes tämligen fort av Johan. en fd dräng på gården och Elsas stora kärlek i livet. Det är trots allt tryggare att ha en man som tar hand om en.

Följ mig

Få nytt innehåll direkt till din inkorg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.