Efterlysning

I letandet efter arvingar tar det ibland stop. Det kan vara av olika skäl som bristande information i register eller bristande kunskap hur man går vidare. I denna avd kommer det att vara efterlysning av någon arvinge eller anhörig av något slag.

Bernard Vinberg
Tillhör visserligen inte Elsas biologiska arvingar men gift med Ingrid-Marie som dotter till Elsa. I husförhörslängden finns fakta som säger att han föddes i Angered 1845-05-26 I Angereds födelsebok finns han inte med. Både jag och andra släktforskare är ense.
Ett spår är att han föddes i Göteborg av pigan Sara Nilsdotter född (1817 ). fadern ska ha hetat Vinberg men avlidit kort därefter. Troligt att han blev omhändertagen eller plaserad i Angered. han dyker sedan upp som 13 årig skomakarlärling i Göteborg.
Göteborgs Domkyrkoförsamling länk


Ev Ragnars dotter

Ragnar Wiliam Burman 1903-12-21
Barnbarn till Bernard och Ingrid-marie. Ragnar arbetade i New York under 1920 talet. Han ska där ha träffat en kvinna gift sig och fått en dotter. De enda ledtrådarna som han hade var att han arbetade på en golfklubb nära Hudson River i NY -Abby Inn hette klubben och Ragnar har bott i Yonkers. Hans Amerikanska fru ska ha kallats Vivi och varit katolik enligt Ragnars dotter. I USA kallar sig Ragnar för Wiliam. Söker nu efterlevande till Ragnars barn i USA. . Tacksam för all information om Ragnars vistelse i USA.
Tryck för Stor bild
Läs mer om Ragnar under Ingrid-Maries familje biografi samt Tina Perrys blogg vars pappa (Leonard) var kusin med Ragnar.
Till Tinas blogg om RagnarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.