Från Rödeby till Sao Paulo

Jag har valt att i inledande sammanfattning inte avslöja namn. Detta pga integritet till de personer det berör. De som av tillhörighet till släkt mm kan begära lösenord för att bidraga med information.

Låter kanske konstigt, men så här är det. Min DNA test kom och resultatet visade sig i en lista baserat på hur många enheter ”Centimorgan” och hur långa gemensamma kluster som finns. Min systerson kommer först i listan och därefter en känd syssling. På tredje plats kommer en helt okänd man med ett utländskt namn. När jag börjar undersöka bakgrund mm blir resultatet överraskande. En för större delen av världen, känd upptäcktsresande, författare och föreläsare från en annan kontinent. Med en mängd tv program och intervjuer. Våra åldrar är på året lika och möjligtvis äventyr och upptäcktsglädje likaså. Visserligen går inte mina liftäventyr i ungdomen samt mitt försök 2013 att cykla till Barcelona upp mot denna mans bravader. Frågan är hur hänger vi ihop. Vad har vi för gemensamma kopplingar.
Jag kontakta mr x med mail och fick svar av en närstående som sköter släktforskningen att mr x har en svensk moder. jag fick uppgifter angående släktträd och började kartlägga mr x svenska fäder. Mr x mormors moder är från Rödeby någon mil norr om Karlskrona. Det är från dessa trakter min släkt på båda fäders sidor också kommer från.

Till vidare undersökning

Läs också bloggen om det ”osannolika till folkbokföringen”